Aνάπτυξη ρεκόρ για τη βρετανική οικονομία το γ’ τρίμηνο

Aνάπτυξη ρεκόρ για τη βρετανική οικονομία το γ’ τρίμηνο

72
Aνάπτυξη ρεκόρ για τη βρετανική οικονομία το γ’ τρίμηνο

Η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας μετά την κατάρρευση που υπέστη λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού ήταν ελαφρώς ταχύτερη, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις, την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα οποία υποδεικνύουν επίσης ότι ο κρατικός δανεισμός σημείωσε άλμα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιούργησε η υγειονομική κρίση.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε με ρυθμό-ρεκόρ 16% το τρίτο τρίμηνο –ο ρυθμός αυτός είναι αναθεωρημένος προς τα πάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση, που ήταν 15,5% – αλλά και πάλι, αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμιστεί η βουτιά κατά 18,8% της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου, όταν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας τελούσε υπό αναστολή.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS) ανακοίνωσε επίσης ότι η Βρετανία δανείστηκε ποσό-ρεκόρ 241 δισεκ. λιρών (323 δισεκ. δολαρίων) τους πρώτους οκτώ μήνες του οικονομικού έτους, ή σχεδόν 190 δισεκ. λίρες πάνω από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε σχεδόν στα 2,1 τρισεκ. λίρες, ή στο 99,5% του ετήσιου ΑΕΠ, φθάνοντας στο υψηλότερο ποσοστό από το 1962, σύμφωνα με την ONS.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.