Πιστοποίηση κρουαζιερόπλοιου για χαμηλή θαλάσσια ηχητική ακτινοβολία

Πιστοποίηση κρουαζιερόπλοιου για χαμηλή θαλάσσια ηχητική ακτινοβολία

77
Πιστοποίηση κρουαζιερόπλοιου για χαμηλή θαλάσσια ηχητική ακτινοβολία

Σε πρόσφατο δελτίο Τύπου, ο γαλλικός νηογνώμονας Bureau Veritas (BV) ανακοίνωσε την απόδοση του class notation «NR614 for Underwater Radiated Noise ‒ URN» στο κρουαζιερόπλοιο «Le Jacques-Cartier». Το συγκεκριμένο πλοίο αποτελεί το πιο πρόσφατο από τα συνολικά έξι αδελφά κρουαζιερόπλοια της σειράς «PONANT EXPLORERS» που διαχειρίζεται η εταιρεία Ponant.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, το συγκεκριμένο class notation αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας PONANT να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που οφείλονται στη λειτουργία των πλοίων και των σχετικών δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το εν λόγω class notation, NR614, καθορίζει τις απαιτήσεις για τη μέτρηση του υποβρύχιου θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία αυτοπροωθούμενων πλοίων και αποσκοπεί στον περιορισμό των επιπτώσεων του θορύβου στη θαλάσσια πανίδα, τόσο σε ρηχά όσο και σε βαθιά νερά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το «Le Jacques-Cartier» είναι ένα από τα λίγα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο που έχει αποκτήσει την εν λόγω πιστοποίηση και το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει τον πρωτοποριακό σχεδιασμό, αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, της σειράς πλοίων «PONANT EXPLORERS».

Οι μετρήσεις θορύβου πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο, εντός του κόλπου του Μορμπιάν, στο νότιο τμήμα της Βρετάνης, στη Γαλλία. Η διαδικασία μετρήσεων περιλάμβανε τη χρήση μιας πλωτής διάταξης, εξοπλισμένης με τρία υδρόφωνα, με την οποία εξειδικευμένα στελέχη του γαλλικού νηογνώμονα, σε συνεργασία με στελέχη της εταιρείας Quiet Oceans, ανέλυσαν την ηχητική ακτινοβολία του κρουαζιερόπλοιου «Le Jacques-Cartier».

Φωτό: Bureau Veritas

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.