Τέσσερις ακόμα εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Τέσσερις ακόμα εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

523
Τέσσερις ακόμα εταιρείες στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ

Στη «μαύρη λίστα» του Office of Foreign Assets Control (OFAC) του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών προστέθηκαν τέσσερα ακόμα νομικά πρόσωπα, με την κατηγορία ότι διευκολύνουν τις εξαγωγές ιρανικών πετροχημικών προϊόντων της Triliance Petrochemical Co. Ltd.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι εταιρείες αυτές, με έδρα την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, παρείχαν ναυτιλιακές υπηρεσίες στην Triliance και προέβησαν σε οικονομικές συναλλαγές εκ μέρους της εταιρείας, διευκολύνοντας έτσι τις εξαγωγές ιρανικών πετροχημικών προϊόντων.

«Οι ιρανικές πωλήσεις πετροχημικών αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για το ιρανικό καθεστώς, χρηματοδοτώντας μια σειρά από μοχθηρές δραστηριότητες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι εταιρείες που μπήκαν στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον είναι οι Donghai International Ship Management Limited, Petrochem South East Limited, Alpha Tech Trading FZE και Petroliance Trading FZE, καθώς, σύμφωνα με την αμερικανική πλευρά, παρείχαν οικονομική, υλική και τεχνολογική υποστήριξη στην Triliance.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.