Κυκλώνες στον ορίζοντα για την Philippine Airlines

Κυκλώνες στον ορίζοντα για την Philippine Airlines

65
Κυκλώνες στον ορίζοντα για την Philippine Airlines

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των Φιλιππίνων, Carlos Dominguez, η Philippine Airlines (PAL) σκοπεύει να ζητήσει την άμεση παρέμβαση και προστασία των αρμόδιων δικαστικών αρχών, με σκοπό την αναδιάρθρωση του χρέους της προς τρίτους αλλά και την προστασία των περιουσιακών της στοιχείων από πιστωτές.

Η Philippine Airlines, παρόλο που δεν έχει επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του υπουργού, έχει προβεί στη λήψη καθοριστικών αποφάσεων για τη μείωση των απωλειών που προκύπτουν από την πανδημία.

Ανάμεσα στις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί είναι οι περικοπές θέσεων εργασίας, που υπολογίζονται περίπου στο 35% του συνόλου των 7.000 εργαζομένων, η διάθεση περίπου 4,11 δισ. δολαρίων ΗΠΑ σε μακροπρόθεσμα χρέη και η αναστολή κεφαλαιουχικών δαπανών.

Η επιβολή lockdown στα μέσα Μαρτίου στο νησί Luzon, όπου βρίσκονται τα σημαντικά αεροδρόμια της χώρας, με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, επέφερε το κλείσιμο των τοπικών αεροδρομίων, που οδήγησε σε αναστολή όλων των εισερχόμενων και εξερχόμενων πτήσεων, εκτός από τις διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις επαναπατρισμού.

Φωτό: Barbara Walton/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.