Mαύρος χρυσός: Αισιοδοξία από τις κινήσεις των ΗΠΑ

Mαύρος χρυσός: Αισιοδοξία από τις κινήσεις των ΗΠΑ

110
Mαύρος χρυσός: Αισιοδοξία από τις κινήσεις των ΗΠΑ

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν τις περισσότερες εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου από τον Ιανουάριο, καθώς οι παραγωγοί συνεχίζουν να επανεκκινούν τις εργασίες εξόρυξης, ενόσω οι τιμές του αργού τελούν υπό διαπραγμάτευση στα 45 δολάρια το βαρέλι από τα τέλη Νοεμβρίου.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε κατά δεκαπέντε, σε συνολικά 338, την εβδομάδα έως τις 11 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά δώδεκα, σε 258, την εβδομάδα 7-11/12, ενώ οι εξέδρες αερίου αυξήθηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό μέσα σε μία εβδομάδα από τον Απρίλιο του 2019, φτάνοντας τις 79 μονάδες σε λειτουργία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes. Ο αριθμός των πλατφορμών σε λειτουργία έφτασε στο ρεκόρ των 244 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes από το 1940.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ έχει ανακάμψει από τα χαμηλά των τελευταίων δυόμισι ετών που έφτασε τον Μάιο, αλλά αναμένεται να μειωθεί κατά 910.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) φέτος, στα 11,34 εκατ. bpd, σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση.

Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ έχει αυξηθεί περίπου 148% τους τελευταίους οκτώ μήνες, με την ελπίδα ότι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο θα αναζωογονήσει τις παγκόσμιες οικονομίες και τη ζήτηση ενέργειας.

Φωτό: Pxhere.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.