Ιαπωνία: Σημαντική αύξηση του ΑΕΠ

Ιαπωνία: Σημαντική αύξηση του ΑΕΠ

99
Ιαπωνία: Σημαντική αύξηση του ΑΕΠ

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σημαντική αύξηση του ΑΕΠ κατά 22,9% το τρίτο τρίμηνο του 2020 συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι.

Σύμφωνα με την έκθεση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, η οικονομία της σημείωσε σημαντική ανάπτυξη κατά 22,9% την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις των οικονομολόγων για αύξηση 21,4%.

Η απότομη ανάκαμψη της οικονομίας οφείλεται στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, που αντιπροσωπεύει πάνω από το μισό του ΑΕΠ της χώρας, και σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές αποτελεί την ταχύτερη ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας από το 1980.

Τα αποτελέσματα αυτά ακολουθούν μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο για την οικονομία της Ιαπωνίας, η οποία, όπως και όλος ο πλανήτης, χτυπήθηκε από την πανδημία του Covid-19, με αποτέλεσμα την οικονομική συρρίκνωση σε ετήσια βάση κατά 29,2% το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Σύμφωνα με κρατικές πηγές, το ΑΕΠ της χώρας ανήλθε σε 527,14 τρισ. γιεν (5,06 δισ. δολάρια ΗΠΑ) σε σύγκριση με τα 500,63 τρισ. γιεν (4,81 τρισ. δολάρια ΗΠΑ) του προηγούμενου τριμήνου. Ο αριθμός ωστόσο παρέμεινε χαμηλότερος σε σχέση με μακροοικονομικά στοιχεία πριν από την εμφάνιση του Covid-19.

Φωτό:  Kimmasa Mayama/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.