Ξαφνικά… εισαγωγές σόγιας για τη Βραζιλία

Ξαφνικά… εισαγωγές σόγιας για τη Βραζιλία

237
Ξαφνικά… εισαγωγές σόγιας για τη Βραζιλία

Η αυξημένη ζήτηση της Κίνας για βραζιλιάνικη σόγια έχει οδηγήσει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής να εισάγει σόγια προκειμένου να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν εκπρόσωποι της αρχής του λιμένα Paranaguá, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου πλοίο ξεφόρτωσε 30.500 τόνους αμερικανικής σόγιας στον λιμένα. Τέτοια είδους φορτία στη χώρα είναι σπάνια δεδομένου ότι η Βραζιλία αποτελεί εκ των κορυφαίων παραγωγών σόγιας και καλύπτει επαρκώς τις εγχώριες ανάγκες της.

Ο Luiz Fernando Garcia, επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας του βραζιλιάνικου λιμένα, σημείωσε σε διεθνή ΜΜΕ ότι η τιμή της βραζιλιάνικης σόγιας στις διεθνείς αγορές σε συνδυασμό με την ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία είχαν ως απόρροια σχεδόν όλη η παραγόμενη ποσότητα του 2019/2020 να εξαχθεί στο εξωτερικό.

Μάλιστα για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου, η Βραζιλία εισήγαγε 625.000 τόνους σόγιας, την μεγαλύτερη ποσότητα τα τελευταία 17 χρόνια. Στις 16 Οκτωβρίου η Βραζιλία ήρε προσωρινά τους δασμούς εισαγωγών σόγιας από χώρες εκτός Mercosur.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.