Τροπικές «απειλές» ενδέχεται να πλήξουν την Αυστραλία

Τροπικές «απειλές» ενδέχεται να πλήξουν την Αυστραλία

139
Τροπικές «απειλές» ενδέχεται να πλήξουν την Αυστραλία

Μετεωρολόγοι παρατηρούν έντονες καιρικές διαταραχές που προμηνύουν -τροπικών χαρακτηριστικών- εκτονώσεις κοντά στο νησί των Χριστουγέννων και στα βορειοδυτικά της Αυστραλίας.

Η τροπική κατάθλιψη (tropic low) ενισχύθηκε σταδιακά και έφτασε σήμερα στα νοτιοανατολικά του νησιού των Χριστουγέννων. Ως τροπική κατάθλιψη ορίζεται η διαταραχή με καθορισμένη κυκλοφορία όπου μπορεί να εκτιμηθεί η κεντρική θέση και η μέγιστη ταχύτητα του ανέμου για 10 λεπτά, η οποία θα πρέπει να είναι μικρότερη από 63 χιλιόμετρα ανά ώρα στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Συμφώνα με την πορεία των καιρικών φαινομένων αναμένεται βαρύτατη βροχόπτωση στον νησί των Χριστουγέννων σήμερα. Η τροπική κατάθλιψη συνεχίζεται μέχρι και το τέλος της εβδομάδας με δυνατότητα ενίσχυσης που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός κυκλώνα.

Τα σενάρια είναι δύο για την πορεία της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο: είτε πρόκειται να πληγεί από τον τροπικό κυκλώνα η ακτή Πλιμπάρα ή να διατηρηθεί η τροπική κατάθλιψη σε χαμηλό επίπεδο φέρνοντας βροχές στην ακτή Κιμπέρλεϋ .

Οι μετεωρολόγοι αποκλείουν ότι και τα δύο θα μπορούσαν να «μεταμορφωθούν» σε κυκλώνες. Παρόλα αυτά υψηλές είναι οι πιθανότητες τροπικής απειλής στα βορειοδυτικά της Αυστραλίας μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.