INTERCARGO: Προτεραιότητα, ο εμβολιασμός των ναυτικών

INTERCARGO: Προτεραιότητα, ο εμβολιασμός των ναυτικών

704
INTERCARGO: Προτεραιότητα, ο εμβολιασμός των ναυτικών

Με γνώμονα τις τελευταίες εξελίξεις για την ανάπτυξη και τη διαθεσιμότητα εμβολίου ενάντια στον Covid-19, η ΙΝΤΕRCARGO με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι είναι απαραίτητο οι αρχές να δώσουν προτεραιότητα στους ναυτικούς σε ό,τι αφορά τα εμβολιαστικά προγράμματα.

«Ως key workers οι ναυτικοί θα πρέπει να συμπεριληφθούν στα πρώτα στάδια του εμβολιαστικού προγράμματος μιας χώρας», σημειώνει ο κ. Δημήτρης Φαφαλιός, πρόεδρος της INTERCARGO. «Ως βασικό στοιχείο για την επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας, οι ναυτικοί θα πρέπει να λάβουν εμβολιασμό άμεσα και αποτελεσματικά. Χαιρετίζουμε νέες πρωτοβουλίες από εθνικές αρχές και όργανα της βιομηχανίας και ζητούμε οι πρωτοβουλίες αυτές να προωθηθούν και να δοκιμαστούν άμεσα προκειμένου οι ναυτικοί να μπορέσουν ξανά να ταξιδέψουν με ασφάλεια μεταξύ των σπιτιών τους και των πλοίων και να εκτελούν τα καθήκοντά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου στα λιμάνια χωρίς τον φόβο μόλυνσης», καταλήγει ο κ. Φαφαλιός.

Από την πλευρά του ο κ. Jay  K. Pillai, αντιπρόεδρος της INTERCARGO σημειώνει ότι οι ναυτικοί που παραμένουν στα πλοία βρίσκονται υπό πίεση ενώ από την άλλη όσοι δεν έχουν ναυτολογηθεί είναι αγχωμένοι για τη συνέχιση των καθηκόντων τους. «Και οι δύο πλευρές βρίσκονται στο έλεος των κυβερνήσεων και των Port States να διευκολύνουν τις αλλαγές πληρωμάτων. Ενώ επικροτούμε τη λήψη κάποιων θετικών μέτρων από ορισμένες κυβερνήσεις για να επιτρέψουν το σταδιακό άνοιγμα των λιμένων για αλλαγές πληρωμάτων, αυτή
η διαδικασία δεν ήταν ομαλή […] Eίναι καιρός για τα λιμάνια και oι ναυλωτές να αναγνωρίσουν τους ναυτικούς ως συνανθρώπους και να επιδείξουν συμπόνια προς εκείνους που μεταφέρουν και φροντίζουν τα φορτία τους».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.