Η αξιοπιστία των συστημάτων πρόωσης με μπαταρίες στο μικροσκόπιο ερευνών

Η αξιοπιστία των συστημάτων πρόωσης με μπαταρίες στο μικροσκόπιο ερευνών

135
Η αξιοπιστία των συστημάτων πρόωσης με μπαταρίες στο μικροσκόπιο ερευνών

Tο ερευνητικό ινστιτούτο Fraunhofer ISE, οι εταιρείες Corvus, Carnival Maritime GmbH καθώς και ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV GL συμμετέχουν στο project «DDD-Batman», στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί έρευνα σχετικά με την υγεία των μπαταριών που φέρουν τα υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης.

Το εγχείρημα χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος MarTERA, που αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020, με στόχο την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής έρευνας (ERA).

Η έρευνα του προγράμματος «DDD-Batman» θα επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο σε συστήματα πρόωσης κρουαζιερόπλοιων. Κατά την υλοποίηση του προγράμματος θα αναπτυχθούν διαγνωστικές και προγνωστικές μέθοδοι για τον προσδιορισμό της κατάστασης των μπαταριών, εκτιμήσεις της διάρκειας ζωής και στρατηγικές συντήρησης και αντικατάστασής τους. Πληροφορίες σχετικές με την κατάσταση υγείας των μπαταριών (SOH), όπως αναπτυσσόμενες θερμοκρασίες, ποσοστά αποφόρτισης και επίπεδα τάσεων, θα συλλεχθούν σε πραγματικό χρόνο από προηγμένα συστήματα αισθητήρων.

Στόχος του προγράμματος είναι, επίσης, η αξιολόγηση των υφιστάμενων μεθόδων συλλογής πληροφοριών σχετικά με την υγεία των μπαταριών, καθώς και η ανάπτυξη νέων μεθόδων μεγαλύτερης αξιοπιστίας.

Φωτό:www.dnvgl.comdnv

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.