METIS Ship Connect: Αυτοματοποιημένη επίβλεψη της λειτουργίας πλοίων

METIS Ship Connect: Αυτοματοποιημένη επίβλεψη της λειτουργίας πλοίων

305
METIS Ship Connect: Αυτοματοποιημένη επίβλεψη της λειτουργίας πλοίων

Η εταιρεία METIS Cyberspace Technology S.A. υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη ναυτιλιακή εταιρεία Neptune Lines, με στόχο την εφαρμογή της προηγμένης πλατφόρμας «METIS Ship Connect».

Η εν λόγω πλατφόρμα, η οποία είναι εγκεκριμένη από τον Lloyd’s Register, επιτρέπει την αυτοματοποιημένη συλλογή και ανάλυση δεδομένων, εφαρμόζοντας και τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή της σε ναυτιλιακή εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη μεταφορά τροχοφόρων οχημάτων.

Στην πλατφόρμα «METIS Ship Connect» συγκεντρώνονται πληροφορίες, οι οποίες συλλέγονται από ένα δίκτυο αισθητήρων ‒«Wireless Intelligent Connectors»‒, που έχουν τοποθετηθεί σε κατάλληλα σημεία επί του πλοίου. Τα συλλεγόμενα δεδομένα προσδιορίζουν την κατάσταση λειτουργίας των μηχανολογικών συστημάτων και των συστημάτων ναυσιπλοΐας, καθώς και σε μακροσκοπικό επίπεδο τη συνολική λειτουργία του πλοίου.

Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα αξιολόγησης της απόδοσης του πλοίου, αξιοποιώντας AIS δεδομένα, πληροφορίες από τις αναφορές άφιξης και αναχώρησης του πλοίου και στοιχεία από τις προγνώσεις καιρού. Δεδομένα σχετικά με την κατάσταση των κύριων μηχανών, των ηλεκτρομηχανών, των συστημάτων διαχείρισης έρματος, καθώς και δεδομένα της κατανάλωσης καυσίμου, συγκεντρώνονται και ταξινομούνται σε πίνακες (dashboards) της πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της συνεργασίας με τη Neptune Lines, επιπρόσθετες δυνατότητες της πλατφόρμας θα αναλύουν πιθανά σενάρια διαδρομών και θα παρέχονται προβλέψεις για την κατανάλωση των καυσίμων και τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης των πλοίων. Επίσης, στο περιβάλλον διεπαφής της πλατφόρμας θα οπτικοποιούνται KPIs δείκτες, όπως η αποδιδόμενη ισχύς των κύριων μηχανών στις διάφορες ταχύτητες πλοήγησης σε συνάρτηση με τις υφιστάμενες καιρικές συνθήκες σε κάθε περίπτωση.

Φωτό: www.metis.tech

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.