Ανάπτυξη προηγμένου συστήματος επανακυκλοφορίας καυσαερίων

Ανάπτυξη προηγμένου συστήματος επανακυκλοφορίας καυσαερίων

140
Ανάπτυξη προηγμένου συστήματος επανακυκλοφορίας καυσαερίων

Το νέο προϊόν PureCool, το οποίο αποτελεί ένα προηγμένο σύστημα ψύξης καυσαερίων, συμβατό με ναυτικές μηχανές LNG καυσίμου, παρουσιάστηκε από τις εταιρείες Alfa Laval και WinGD. Με την προσθήκη του συστήματος προϊόντος, βελτιώνεται σημαντικά η ψυκτική ικανότητα της μηχανολογικής διάταξης όπως επίσης και ο βαθμός απόδοσης της κύριας μηχανής, καθώς σημειώνεται έως 3% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Επίσης, σχετικά με τη συνολική λειτουργία της κύριας μηχανής, στην οποία το PureCool είναι συνδεδεμένο, παρατηρείται μείωση έως και 50% του φαινομένου methane slip, δηλαδή της διαρροής άκαυστης ποσότητας μεθανίου στο περιβάλλον.

Το PureCool αποτελεί μέρος της μηχανολογικής διάταξης που κατασκευάζει η εταιρεία WinGD, με την ονομασία iCER concept (Intelligent Control By Exhaust gas Recycling).

Το σύστημα iCER είναι επίσης σχεδιασμένο για την ψύξη όπως και την ανατροφοδότηση καυσαερίων, μέσω δικτύου χαμηλής πίεσης, στην κύρια μηχανή. Το βασικό πλεονέκτημα της ύπαρξης δικτύου χαμηλής πίεσης είναι η δυνατότητα λειτουργίας του υπερσυμπιεστή καυσαερίων στη μέγιστη ταχύτητά του.

Χάρη στη συγκεκριμένη διάταξη, επανακυκλοφορεί έως και το 50% της ποσότητας παραγόμενων καυσαερίων. Το iCER concept είναι ένα από τα καινοτόμα μηχανολογικά συστήματα, τα οποία θα έχουν εγκατεστημένα οι μηχανές διπλού καυσίμου νέας γενιάς, X-DF2.0, της εταιρείας WinGD.

Φωτό: WikimediaImages/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.