Κίνα και Ρωσία μαζί σε νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες

Κίνα και Ρωσία μαζί σε νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες

194
Κίνα και Ρωσία μαζί σε νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες

Η Κίνα και η Ρωσία συνεχίζουν να εξετάζουν την πρόοδο της επενδυτικής συνεργασίας τους και συμφώνησαν να καταβάλουν προσπάθειες για να ξεπεράσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας, διευκολύνοντας την επανεκκίνηση των κοινών πρωτοβουλιών στη διμερή επενδυτική συνεργασία.

Στην έβδομη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεργασίας Επενδύσεων Κίνας-Ρωσίας, υπό την προεδρία του Κινέζου αντιπροέδρου Χαν Ζενγκ και του πρώτου αντιπροέδρου της Ρωσίας Αντρέι Μπελούσοφ συνήφθη μια σχετική συμφωνία.

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος επαίνεσε τη δυναμική της επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και δήλωσε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την εφαρμογή της σημαντικής συναίνεσης που επιτεύχθηκε σε επίπεδο αρχηγών κρατών. Ο ίδιος επισήμανε ότι οι δύο πλευρές πρέπει να εκμεταλλευτούν τις νέες ευκαιρίες και να ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις των δύο χωρών να συνεργαστούν σε τομείς της ψηφιακής οικονομίας και της καταπολέμησης της πανδημίας. Επιπλέον, κάλεσε τις δύο χώρες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία του Έτους Επιστημονικής και Τεχνολογικής Καινοτομίας Κίνας-Ρωσίας, για να ενισχύσουν την επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως η υψηλή τεχνολογία, η πληροφόρηση και η επικοινωνία, καθώς και η βιοασφάλεια.

Από την άλλη μεριά, ο Ρώσος ομόλογός του δήλωσε ότι, αντιμετωπίζοντας την πανδημία, η Ρωσία και η Κίνα διατηρήσαν στενό συντονισμό, υπήρξε αλληλοβοήθεια, ενώ παράλληλα σημείωσαν σταθερή πρόοδο σε μεγάλα έργα επενδυτικής συνεργασίας. Ο Μπελούσοφ χαιρέτισε επίσης τις διμερείς σχέσεις ως πρότυπο αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας, σημειώνοντας ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Κίνα για να εφαρμόσει τη σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε από την πολιτειακή ηγεσία των δύο κρατών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.