Η πρώτη υβριδική αναβάθμιση πλοίου παράκτιας υποστήριξης

Η πρώτη υβριδική αναβάθμιση πλοίου παράκτιας υποστήριξης

122
Η πρώτη υβριδική αναβάθμιση πλοίου παράκτιας υποστήριξης

Η Wärtsilä υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με την CBO, μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης πλοίων παράκτιας υποστήριξης στη Βραζιλία, η οποία περιλαμβάνει την εγκατάσταση του μηχανολογικού συστήματος «Wärtsilä Hybrid Solution» στο πλοίο «CBO Flamengo».

Πρόκειται για το πρώτο πλοίο της Λατινικής Αμερικής στο οποίο θα εγκατασταθεί σύστημα μπαταριών για την επίτευξη υβριδικής πρόωσης, με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης και την ελαχιστοποίηση του ανθρακικού αποτυπώματος του πλοίου. Το πλοίο, το οποίο τροφοδοτεί παράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του υβριδικού συστήματος θα συμμορφώνεται πλήρως με τις οδηγίες κατασκευής του νηογνώμονα DNV-GL.

Με την εφαρμογή του συστήματος «Wärtsilä Hybrid Solution» αναμένεται βελτιωμένη απόκριση των μηχανών σε μεγάλα φορτία, εφεδρική παροχή ενέργειας μέσω του συστήματος μπαταριών, χάρη στην αρχιτεκτονική του συστήματος, καθώς και μείωση του φαινομένου peak shaving. Ως αποτέλεσμα, τα επίπεδα κατανάλωσης του καυσίμου και των εκπεμπόμενων ρύπων θα είναι χαμηλότερα.

Φωτό: www.wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.