Ένας πλωτός κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον Παναμά

Ένας πλωτός κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον Παναμά

182
Ένας πλωτός κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον Παναμά

H πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει σημαντικά τους διαχειριστές κρουαζιερόπλοιων. Αυτό όμως δεν αποτρέπει την βιομηχανία να αναπτύξει νέες καινοτομίες και να χαράξει καινούργιους δρόμους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κρουαζιερόπλοιο «ΜS SATOSHI» το οποίο διαχειρίζεται η COLUMBIA Cruise Services και νηολογήθηκε στο Γενικό Προξενείο του Παναμά στον Πειραιά. Το κρουαζιερόπλοιο παρελήφθη από third-party διαχειρίστρια εταιρεία κρουαζιερόπλοιων για λογαριασμό της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας στο λιμάνι του Πειραιά στις 4 Νοεμβρίου και θα επιχειρεί ως μια «πλωτή κοινότητα» στον Κόλπο του Παναμά.

satoshi flag

 

Αυτό που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι ότι το εν λόγω πλοίο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, θα αποτελέσει έναν κόμβο συνάντησης επενδυτών κρυπτονομισμάτων, ερευνητών, επιχειρηματιών κ.α. Πέραν του δολαρίου και άλλων τρόπων πληρωμής, το bitcoin θα χρησιμοποιείται για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες εν πλω εξού και το κρουαζιερόπλοιο έχει λάβει τον χαρακτηρισμό του «The Crypto Cruise Ship».

Η ανάπτυξη του όλου project ανήκει στην εταιρεία Ocean Builders η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή SeaPods. Σύμφωνα με τον COO της Ocean Builders, Chad Elwartowski, το πλοίο μετονομάστηκε σε «SATOSHI» από το ψευδώνυμο του δημιουργού του bitcoin Satoshi Nakamoto. O Elwartowski σημειώνει χαρακτηριστικά: «ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε έναν κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας εδώ στον Παναμά. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε πώς να ζούμε βιώσιμα στη θάλασσα».

Το κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε το 1991, αρχικά έφερε το όνομα «Pacific Dawn» και διαχειριζόταν από την Princess Cruises και την P&O Australia πριν τελικά η μητρική εταιρεία Carnival Corporation προχωρήσει στην πώλησή του. Το «SATOSHI» ή «The Crypto Cruise Ship» έχει μήκος 811 ποδών, διαθέτει 12 καταστρώματα, 777 καμπίνες, τρία κύρια εστιατόρια, πισίνες ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 2020 άτομα.

Φωτό: COLUMBIA Cruise Services

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.