H νέα ιαπωνική πρόταση για το πλοίο του μέλλοντος

H νέα ιαπωνική πρόταση για το πλοίο του μέλλοντος

416
H νέα ιαπωνική πρόταση για το πλοίο του μέλλοντος

Η εταιρεία Mitsubishi Shipbuilding, που ανήκει στο Mitsubishi Heavy Industries (MHI) Group, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο project δημιουργίας του «Roboship», ως αυτόνομου πλοίου του μέλλοντος.

Στο πλαίσιο επίδειξης του πιλοτικού προγράμματος, χρησιμοποιήθηκαν δύο πλωτές κατασκευές στη παραλιακή ζώνη του Τόκιο, με στόχο την ανάπτυξη και την ευρεία εφαρμογή συστημάτων υποβοήθησης ναυσιπλοΐας για τα πλοία που δραστηριοποιούνται κοντά στην ακτή. Η επίδειξη διοργανώθηκε από την εταιρεία e5 Lab, η οποία συμμετέχει, μαζί με συνολικά 22 εταιρείες καθώς και έναν νηογνώμονα, στο ROBOSHIP Joint Value Creation Project.

Η εταιρεία Mitsubishi Shipbuilding προσέφερε την τεχνογνωσία της σε θέματα εξ αποστάσεως ελέγχου των πλωτών κατασκευών, αυτόνομης ναυσιπλοΐας και τεχνικής υποστήριξης σε θέματα ναυτικής μηχανολογίας.

Στο πλαίσιο του project παρουσιάστηκαν επίσης το προηγμένο σύστημα ναυσιπλοΐας SUPERBRIDGE-X και η εγκατάστασή του σε επιβατηγό πλοίο, καθώς και από την ΜΗΙ, ένα μη επανδρωμένο πλωτό σκάφος με δυνατότητα εξ αποστάσεως ελέγχου.

Φωτό: www.mhi.com/jp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.