IQ Solutions: Πιστοποίηση για το VCell

IQ Solutions: Πιστοποίηση για το VCell

159
IQ Solutions: Πιστοποίηση για το VCell

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Bureau Veritas Marine & Offshore, η IQ Solutions εξασφάλισε πιστοποίηση τύπου Type Approval, με εξειδίκευση στο Cyber Security, για το VCell, την ολοκληρωμένη της λύση τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ), η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία. Όπως σημειώνει η Bureau Veritas, το VCell είναι ένα ασφαλές, συγκεντρωτικό και πολυλειτουργικό περιβάλλον πληροφορικής για πλοία, το οποίο παρέχει ολοκληρωμένη υποδομή πληροφορικής εν πλω, μαζί με επικοινωνίες από πλοίο σε ξηρά, επιτρέποντας τη ασφαλή και αξιόπλοη από πλευράς κυβερνοασφάλειας διαχείριση αυτών σε 24ωρη βάση, από απόσταση. Το class approved VCell της IQ Solutions, διανοίγει επίσημα πλέον για τους πελάτες της, την προοπτική για πλήρη συμμόρφωση με τις υποχρεωτικές απαιτήσεις περί κυβερνοασφάλειας του ΙΜΟ.

Το Bureau Veritas παρείχε σαφείς οδηγίες για τις απαιτήσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την προστασία κρίσιμων πληροφοριακών στοιχείων κατά τα στάδια της διαδικασίας πιστοποίησης του VCell, σύμφωνα με το Cyber Rule NR659, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ πολλών ελέγχων, component hardening, προφίλ χρηστών, έλεγχο ταυτότητας και πρόσβασης, κρυπτογράφηση, αποθήκευση, σύνδεση και απομακρυσμένη πρόσβαση.  Όπως αναφέρει το Bureau Veritas, καθιερώθηκαν αυστηρές διαδικασίες αξιολόγησης και παρακολούθησης, ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα και η διαθεσιμότητα των πληροφοριών κατά την κλάση, η συμμόρφωση του εξοπλισμού, οι πολιτικές ασφάλειας λογαριασμών, οι αρχιτεκτονικές δικτύων και ασφάλειας, καθώς και οι διαδικασίες ανάκτησης και διαχείρισης ενημερώσεων.

Ο Vincent Lagny, επικεφαλής της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για το Bureau Veritas Marine & Offshore, σχολίασε: “Αυτό το πιστοποιητικό είναι απόδειξη ότι το VCell πληροί τις απαιτήσεις της BV στον κυβερνοχώρο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των εμπειρογνωμόνων στον κυβερνοχώρο και από τις δύο εταιρείες”. “Οι σχέσεις που βασίζονται στην εμπιστοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στον τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε με τους ενδιαφερόμενους, για να οικοδομήσουμε ένα σταθερό οικοσύστημα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο”, πρόσθεσε ο κ. Lagny.

O CEO της IQ Solutions Πάρης Παπαναστασίου, αναφερόμενος στην επιτυχία της IQ Solutions δήλωσε: “Η συνεργασία με τη BV και η πλήρης συμμόρφωση με τους κανόνες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της BV, ήταν μια απαράμιλλη εμπειρία για εμάς. Ο επαγγελματισμός και η τεράστια τεχνογνωσία της BV, τόσο σε ΤΠΕ όσο και στη ναυτιλιακή βιομηχανία, συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του οράματός μας, κατατάσσοντας το VCell ως ένα 360° ICT οικοσύστημα για πλοία, πλήρως συμβατό με τα Cyber Safety rules, το οποίο μπορεί να απολαύσει ο παγκόσμιος εμπορικός στόλος”.

Η IQ Solutions είναι μέλος των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού, HEMEXPO.

Φωτό: Bureau Veritas

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.