Νέα σελίδα στον ανεφοδιασμό containerships με LNG ως καύσιμο στο λιμάνι του...

Νέα σελίδα στον ανεφοδιασμό containerships με LNG ως καύσιμο στο λιμάνι του Ρότερνταμ

173
Νέα σελίδα στον ανεφοδιασμό containerships με LNG ως καύσιμο στο λιμάνι του Ρότερνταμ

Ο ανεφοδιασμός του μεγαλύτερου παγκοσμίως πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με συστήματα πρόωσης LNG, «CMA CGM Jacques Saadé», θα αποτελεί σύντομα γεγονός στο λιμάνι του Ρότερνταμ στην Ολλανδία. Μάλιστα, η διαχειρίστρια εταιρεία CMA CGM Group του εν λόγω πλοίου έχει δημοσιεύσει το σημαντικό σχέδιό της για την κατασκευή συνολικά 26 νεότευκτων containerships με συστήματα πρόωσης LNG έως το 2022.

Το λιμάνι του Ρότερνταμ θα έχει βασικό ρόλο όσον αφορά τον ανεφοδιασμό του συνόλου του πρωτοποριακού στόλου της εταιρείας, ο οποίος θα εκτελεί το πολύ σημαντικό για την εταιρεία δρομολόγιο French Asia Line (FAL 1) μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες ανεφοδιασμού του πλοίου «CMA CGM Jacques Saadé» με καύσιμο LNG θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα με τη διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ λιμένα και πλοίου. Λόγω της χωρητικότητας του συγκεκριμένου πλοίου ‒18.600 κ.μ.‒ πρόκειται για την πρώτη διαδικασία ανεφοδιασμού με καύσιμο LNG τέτοιας κλίμακας.

Φωτό: www.cma-cgm.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.