Ναυτιλία και περιβάλλον: Το παράδειγμα της Odfjell

Ναυτιλία και περιβάλλον: Το παράδειγμα της Odfjell

123
Ναυτιλία και περιβάλλον: Το παράδειγμα της Odfjell

Η ναυτιλιακή εταιρεία νορβηγικών συμφερόντων Odfjell στοχεύει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα από τα πλοία της κατά 50% έως το 2030 (συγκριτικά με το 2008) και στη δημιουργία ενός πλήρως φιλικού προς το περιβάλλον στόλου έως το 2050. Και οι δύο στόχοι υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις των κανονισμών του IMO και συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων για βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του CSO της εταιρείας, Oistein Jensen, η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια πολύ σοβαρή απειλή τόσο για την κοινωνία όσο και για τις επιχειρήσεις. Η ανάγκη λειτουργίας των σύγχρονων εταιρειών σε ένα βιώσιμο, για το περιβάλλον, πλαίσιο είναι επιτακτική. Εκτός από την επίδραση στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον στρατηγικών δίνει και την ευκαιρία σε όλες τις επιχειρήσεις που αναπροσαρμόζονται και συμμορφώνονται να ξεχωρίσουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Φωτό: Εrich Westendarp/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.