Αλλαγή σκυτάλης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Λιμένων

Αλλαγή σκυτάλης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Λιμένων

146
Αλλαγή σκυτάλης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Λιμένων

H Annaleena Mäkilä εξελέγη ομόφωνα νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκoύ Οργανισμού Λιμένων (ESPO) κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση του Οργανισμού στις Βρυξέλλες. Η κ. Mäkilä έχει διατελέσει Managing Director της Ένωσης Φινλανδικών Λιμένων από το 2012 και διαδέχεται τον Eamonn O’Reilly στη θέση του επικεφαλής του ESPO. Οι κ. Zeno D’Agostino και Daan Schalck εξελέγησαν αντιπρόεδροι του ESPO.

Με αφορμή την εκλογή της, η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων δήλωσε τα εξής: «Είμαι υπερήφανη που εκλέγομαι πρόεδρος αυτού του ισχυρού οργανισμού και μοναδικού δικτύου  που εκπροσωπέί τα κοινά συμφέροντα όλων των ευρωπαϊκών λιμένων. Ως οικονομικοί παράγοντες, τα λιμάνια στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσουν δύσκολες συγκυρίες. Σε αυτόν τον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο, τα λιμάνια θα πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα σε ξαφνικές αλλαγές και προκλήσεις. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης, τα λιμάνια έχουν αποδειχτεί ανθεκτικά. Τα λιμάνια της Ευρώπης είναι σε θέση να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στην επίτευξη των φιλοδοξιών της ηπείρου για μια πράσινη ανάκαμψη. Όντας στο επίκεντρο των διαφορετικών στρατηγικών, χρειάζονται ένα πλαίσιο πολιτικής που τους επιτρέπει να διαδραματίζουν τον ρόλο τους σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς στόχους. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ομάδα και όλα τα μέλη του ESPO, καθώς και με τον Zeno και τον Daan για την περαιτέρω προώθηση της σημασίας των λιμένων ως κινητήρων ανάπτυξης, ανάκαμψης και υπεράσπισης των συμφερόντων της βιομηχανίας μας στις Βρυξέλλες».

Φωτό: www.espo.be

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.