Εκ νέου παράταση για την επιστροφή της κρουαζιέρας

Εκ νέου παράταση για την επιστροφή της κρουαζιέρας

141
Εκ νέου παράταση για την επιστροφή της κρουαζιέρας

Σε αναστολή της κρουαζιέρας μέχρι και το τέλος του 2020 θα προβεί ο όμιλος Royal Caribbean, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού. Πρόκειται για αναθεώρηση του διαστήματος αναστολής των ταξιδιών κρουαζιέρας της εταιρείας,

γεγονός που επιφέρει άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στον εν λόγω κλάδο, ο οποίος ενδεχομένως να έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλον εντός της ναυτιλιακής βιομηχανίας κατά τη διάρκεια της πρωτόγνωρης πανδημίας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Royal Caribbean έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) σχετικά με την έκδοση κανονιστικού πλαισίου για τη σταδιακή επαναλειτουργία της κρουαζιέρας στα χωρικά ύδατα της χώρας, προσθέτοντας επιπλέον ερωτηματικά για το άμεσο αλλά και μακροπρόθεσμο μέλλον της βιομηχανίας.

Παράλληλα, η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. ανακοίνωσε ότι και αυτή, με τη σειρά της, θα προβεί σε αναστολή των προγραμματισμένων ταξιδιών της τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αμφότερες οι εταιρείες προέβησαν, πριν από μερικούς μήνες, στη σύσταση ομάδας ειδικών για την έγκαιρη επιστροφή τους στο σύνηθες «modus operandi». Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια για τις διαχειρίστριες εταιρείες ανά τον κόσμο, οι οποίες καλούνται να αναβάλουν και να αλλάξουν εντελώς τα σχέδιά τους.

Φωτό: Fernando Jorge/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.