Κρουαζιέρα: Οι νεότερες εξελίξεις στις ΗΠΑ

Κρουαζιέρα: Οι νεότερες εξελίξεις στις ΗΠΑ

125
Κρουαζιέρα: Οι νεότερες εξελίξεις στις ΗΠΑ

Νέο κανονιστικό πλαίσιο σχετικά με την επαναλειτουργία της αμερικανικής κρουαζιέρας εξέδωσαν στις 30 Οκτωβρίου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Σύμφωνα με το εν λόγω πλαίσιο, η επιστροφή της κρουαζιέρας στα αμερικανικά χωρικά ύδατα θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και θα ισχύει για όσα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 250 επιβατών. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόθεση των CDC ήταν η επέκταση της αναστολής της κρουαζιέρας μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021, απόφαση την οποία απέρριψε η κυβέρνηση Τραμπ, οδηγώντας έτσι στην ανάγκη για εύρεση εναλλακτικών λύσεων για την ομαλή και προπάντων ασφαλή επιστροφή των κρουαζιερόπλοιων στην ενεργό δράση.

Κατά το πρώτο στάδιο της επιστροφής των διαχειριστριών εταιρειών κρουαζιερόπλοιων στη «δράση», αυτές θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν πλήρως με τις απαιτήσεις αναφορικά με τον έλεγχο των επιβατών προτού επιβιβαστούν, την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης εντός του πλοίου, καθώς και για τον γενικότερο περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, ειδικότερα εάν υπάρχουν υποψίες για πιθανά κρούσματα επί του πλοίου.

Τα επόμενα στάδια θα περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή δοκιμαστικών ταξιδιών (mock voyages), με εθελοντές οι οποίοι θα αποτελούν τους επιβάτες. Κατά τα ταξίδια αυτά, θα αξιολογηθεί και θα πιστοποιηθεί η ικανότητα του εκάστοτε πληρώματος να τηρεί τους υγειονομικούς κανονισμούς και να περιορίζει την εξάπλωση του ιού στον καλύτερο δυνατό βαθμό.

Ο διευθυντής των CDC, Robert R. Redfield, δήλωσε: «Το πλαίσιο αυτό παρέχει ένα ξεκάθαρο πλάνο για την επιστροφή της ασφαλούς και υπεύθυνης κρουαζιέρας. Θα μετριάσει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο εξάπλωσης του Covid-19 και θα αποτρέψει τους επιβάτες και τα πληρώματα από το να μεταδίδουν τον ιό στα λιμάνια και στις κοινότητες όπου ζουν».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.