Ναυλωτές υπέρ της χρήσης ιστίων από τα πλοία

Ναυλωτές υπέρ της χρήσης ιστίων από τα πλοία

817
Ναυλωτές υπέρ της χρήσης ιστίων από τα πλοία

Οι εταιρείες Cargill και BAR Technologies συνεργάζονται με την εταιρεία σχεδίασης πλοίων Deltamarin για την υλοποίηση ενός εγχειρήματος προς την προώθηση συστημάτων πρόωσης πλοίων με αιολική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Cargill, το εγχείρημα θα βασιστεί στα WindWings, ιστία που ανέπτυξε η BAR Technologies, ύψους 45 μ., τα οποία θα τοποθετούνται στα καταστρώματα των bulk carriers και θα μειώνουν τις εκπομπές τους έως και κατά 30%. Ο αριθμός των ιστίων αυτών θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες και το μέγεθος του εκάστοτε πλοίου.

Ο πρόεδρος του τμήματος Ocean Transportation Business της Cargill, Jan Dieleman, δήλωσε: «Μέσω αυτής της συνεργασίας, θέλουμε να παράσχουμε εξατομικευμένες λύσεις αιολικής ενέργειας σε πελάτες που επιδιώκουν να μειώσουν τις εκπομπές CO2 από την εφοδιαστική τους αλυσίδα. Οι αλλαγές των κανονισμών και η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον των εναλλακτικών καυσίμων καθιστούν την επιλογή του σωστού πλοίου προς μακροπρόθεσμη ναύλωση ιδιαίτερα περίπλοκη».

Το εγχείρημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ πρώιμο στάδιο, ενώ τα πλοία που θα εξοπλιστούν με τα αιολικά συστήματα πρόωσης αναμένεται να ξεκινήσουν τις δοκιμές τους περί το 2022.

Η Cargill έχει επενδύσει σημαντικά προς την ευθυγράμμισή της με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του ΙΜΟ, ενώ αποτελεί μέλος πολλών από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα από τη ναυτιλία, όπως το Global Maritime Forum, η Getting to Zero Coalition και το πρόσφατο Sea Cargo Charter.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.