William O’Neil: Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος γ.γ. του ΙΜΟ

William O’Neil: Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος γ.γ. του ΙΜΟ

174
William O’Neil: Έφυγε από τη ζωή ο επίτιμος γ.γ. του ΙΜΟ

Απεβίωσε στις 29 Οκτωβρίου σε ηλικία 93 ετών ο William O’ Neil, τ. Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού [ IMO]. O William O’ Neil εξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΔΝΟ, για πρώτη φορά το 1990 και επανεκλέχθηκε το 1994, το 1998 αλλά και το 2002.

Στα νεανικά του χρόνια απέκτησε το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στη γενέτειρα πατρίδα του, τον Καναδά, το 1949. Η καριέρα του συνεχίστηκε σε διάφορες επιτελικές θέσεις στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και έφτασε στην κορυφή της ιεραρχίας στο Λιμενικό Σώμα του Καναδά.

Σημαντικός σταθμός στην πορεία του αποτελεί το έτος 1991 όταν ορίστηκε Πρύτανης του World Maritime University, στο Malmö, της Σουηδίας και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Ναυτιλιακού Δικαίου στη Μάλτα.

Ο O’Neil ήταν μέλος της Ένωσης Επαγγελματιών Μηχανικών του Οντάριο και της Αμερικανικής Εταιρείας Πολιτικών Μηχανικών. Το 1994 εξελέγη Μέλος της βρετανικής Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικών και μέλος του Ινστιτούτου Logistics και μεταφορών (πρώην Chartered Institute of Transport) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάμεσα στις πολυάριθμες βραβεύσεις και διακρίσεις, το 1998 του απονεμήθηκε το βραβείο CMA Commodore (Connecticut Maritime Association), ενώ τιμητικές διακρίσεις έλαβε μεταξύ άλλων από κρατικές αρχές και φορείς στον Παναμά, στην Ιταλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον Καναδά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.