GreenVoyage2050 Project: Η ναυτιλία προς ένα βιώσιμο μέλλον

GreenVoyage2050 Project: Η ναυτιλία προς ένα βιώσιμο μέλλον

166
GreenVoyage2050 Project: Η ναυτιλία προς ένα βιώσιμο μέλλον

H Διεθνής Ένωση Λιμένων (International Association of Ports and Harbors) εντάχθηκε στο πρόγραμμα «GreenVoyage2050» ως στρατηγικός εταίρος. Το «GreenVoyage2050» αποτελεί ένα συνεργατικό πρόγραμμα μεταξύ της κυβέρνησης της Νορβηγίας και του ΙΜΟ, που έχει στόχο τη μεταστροφή της ναυτιλιακής βιομηχανίας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον μέσω της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην υποστήριξη των αναπτυσσόμενων χωρών προκειμένου να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους για την επίτευξη των σχετικών με την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή απόδοση στόχων, όπως αυτοί ορίζονται από τη στρατηγική του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) από τα πλοία.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τεχνικές επιτροπές των λιμενικών εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Ένωσης Λιμένων θα εργαστούν με τους υπόλοιπους εταίρους του «GreenVoyage2050» για την εκπόνηση συγκεκριμένων εφαρμογών που αφορούν τα βιώσιμα λιμάνια καθώς και τη χερσαία παροχή ηλεκτροδότησης έως το τέλος του 2021. Εν συνεχεία, οι εφαρμογές αυτές θα δοκιμαστούν σε επιλεγμένους λιμένες σε δώδεκα χώρες στην Ασία, στην Αφρική, στη Μαύρη και στην Κασπία Θάλασσα, στην Καραϊβική, στη Λατινική Αμερική και στον Ειρηνικό ως μέρος του σχεδιασμού του «GreenVoyage2050» για την αναβάθμιση της λιμενικής διοίκησης σε αυτές τις περιοχές.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με την ένταξή της στο «GreenVoyage2050», η Διεθνής Ένωση Λιμένων θα αποτελέσει μέρος ενός ευρέος φάσματος συντονισμένων δράσεων, με αρκετές πιλοτικές χώρες και εθνικούς, περιφερειακούς και παγκόσμιους στρατηγικούς εταίρους.

Φωτό: Ole Jørgen Bakken/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.