Τα λιμάνια συμμετέχουν στην προσπάθεια για μια «πράσινη» ναυτιλία

Τα λιμάνια συμμετέχουν στην προσπάθεια για μια «πράσινη» ναυτιλία

125
Τα λιμάνια συμμετέχουν στην προσπάθεια για μια «πράσινη» ναυτιλία

Τη συμμετοχή του ως μέλος της Getting to Zero Coalition, με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη ναυτιλία, ανακοίνωσε ο λιμένας της Χάβρης.

Η εν λόγω συμμαχία εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα το 2019 και αποτελεί συνεργασία μεταξύ των διακυβερνητικών οργανισμών Global Maritime Forum, Friends of Ocean Action και World Economic Forum.

Κύρια προτεραιότητά της είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τη ναυτιλία κατά 50% έως το 2050. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, τα μέλη της Getting to Zero Coalition έχουν δεσμευτεί να συνδράμουν την ανάπτυξη πλοίων και καυσίμων μηδενικών εκπομπών έως το 2030.

Ο Managing Director του λιμένα της Χάβρης, Baptiste Maurand, δήλωσε: «Φιλοδοξούμε να γίνουμε ένα ενεργειακά αποδοτικό λιμάνι. Με τη συμμετοχή μας στην Getting to Zero Coalition, σκοπεύουμε να συνεισφέρουμε ενεργά στην ανάπτυξη περιβαλλοντικά καθαρότερων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας και προς τα ενδιαφερόμενα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Στη συμμαχία συμμετέχουν περισσότερες από 120 εταιρείες εντός της ναυτιλιακής και ενεργειακής βιομηχανίας, οι οποίες χαίρουν κυβερνητικής υποστήριξης, όπως οι Maersk, HMM, Golden Ocean, Shell, Total και Trafigura.

Φωτό: www.haropaports.com/en/lehavre

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.