Σιγκαπούρη: H γαλάζια οικονομία σε πρώτο πλάνο

Σιγκαπούρη: H γαλάζια οικονομία σε πρώτο πλάνο

128
Σιγκαπούρη: H γαλάζια οικονομία σε πρώτο πλάνο

Σε υπογραφή μνημονίου προέβησαν η Ναυτιλιακή Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) και ο αμερικανικός νηογνώμονας ABS, ανανεώνοντας τη συνεργασία τους στον τομέα της θαλάσσιας έρευνας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του φόρουμ που φιλοξένησε το Singapore Maritime Institute με τίτλο «Future of Port and Shipping», στο οποίο παρευρέθηκε ο ανώτερος υπουργός Μεταφορών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Σιγκαπούρης, Chee Hong Tat.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η MPA, η εν λόγω συμφωνία ενισχύει τις συλλογικές προσπάθειές της με τον ABS για την εξάλειψη του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη ναυτιλία, την υλοποίηση εγχειρημάτων τεχνητής νοημοσύνης και τη βελτίωση της κυβερνοασφάλειας. Οι παραπάνω στόχοι καθίστανται αναγκαίοι για το λιμάνι της Σιγκαπούρης και τα πλοία που θα το προσεγγίζουν στο μέλλον. Επιπλέον, η συνεργασία περιλαμβάνει και την επαρκή εκπαίδευση του ναυτικού εργατικού δυναμικού της Σιγκαπούρης, μέσω της δημιουργίας ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της MPA, Quah Ley Hoon, δήλωσε: «Για να ευδοκιμήσει η ναυτιλία της Σιγκαπούρης, πρέπει να συνεχίσουμε να διατηρούμε ένα “ζωντανό οικοσύστημα”, στο οποίο οι εταιρείες θα μπορούν να βασίσουν τις δραστηριότητές τους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο ABS βλέπει τη Σιγκαπούρη ως τον στρατηγικό κόμβο για τη ναυτιλιακή έρευνα και ανάπτυξη. Το μνημόνιο συνεργασίας ενισχύει τις σχέσεις μας με τον ABS, ο οποίος μετρά πολλά χρόνια παρουσίας στη Σιγκαπούρη».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ABS, Christopher Wiernicki, ανέφερε: «Η Σιγκαπούρη αποτελεί τοποθεσία-κλειδί για τον ABS εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια και η συμφωνία αυτή αντιπροσωπεύει το επόμενο στάδιο της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας

μας. Η ναυτιλιακή και παράκτια βιομηχανία θα αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις τα επόμενα χρόνια. Από κοινού ο ABS και η MPA θα συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ναυτιλιακής βιομηχανίας».

Φωτό: Will Truettner/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.