Vale: Η καθετοποίηση περνά από την Κίνα

Vale: Η καθετοποίηση περνά από την Κίνα

215
Vale: Η καθετοποίηση περνά από την Κίνα

Η βραζιλιάνικη εταιρεία Vale ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την κατασκευή, την πλήρη ιδιοκτησία και τη διαχείριση τερματικού σταθμού στον λιμένα του Shulanghu, στην πόλη Zhoushan της Κίνας.

Το εγχείρημα, το οποίο φέρει την ονομασία «West III», θα αναλάβει ένα joint venture μεταξύ της Vale International, θυγατρικής της Vale, και του Ningbo-Zhoushan Port. Αναμένεται δε να αναβαθμίσει σημαντικά τον κινεζικό λιμένα Shulanghu, καθώς θα διαθέτει μονάδες αποθήκευσης και αποβάθρες οι οποίες θα προσθέσουν 20 μετρικούς τόνους τον χρόνο στη συνολική χωρητικότητα του λιμένα. Την ίδια ώρα, ο βραζιλιάνικος κολοσσός θα μειώσει δραστικά το συνολικό κόστος για τη μεταφορά των προϊόντων του.

Η συνολική επένδυση για το εγχείρημα ανέρχεται στα $624 εκατ. και τόσο η Vale International όσο και το Ningbo-Zhoushan Port θα συμμετάσχουν στο project κατά 50%.

Φωτό: PxHere

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.