Τα κινεζικά λιμάνια, κόμβος αλλαγών πληρωμάτων

Τα κινεζικά λιμάνια, κόμβος αλλαγών πληρωμάτων

2048
Τα κινεζικά λιμάνια, κόμβος αλλαγών πληρωμάτων

Επτά κυβερνητικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργείου Μεταφορών της Κίνας, ανακοίνωσαν ότι δέκα λιμάνια της χώρας θα πραγματοποιούν από εδώ και στο εξής αλλαγές πληρωμάτων, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η BIMCO.

Τα εν λόγω λιμάνια είναι τα εξής: Dalian, Tianjin, Qingdao, Shanghai, Ningbo, Fuzhou, Xiamen, Guangzhou, Shenzhen και Haikou. Δεδομένης της επικινδυνότητας όσον αφορά την εξάπλωση του ιού, η BIMCO αναφέρει ότι τα λιμάνια θα θέσουν πολύ αυστηρές διαδικασίες, προκειμένου οι αλλαγές πληρωμάτων να πραγματοποιηθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Οι διαχειρίστριες εταιρείες που επιθυμούν να αντικαταστήσουν τα πληρώματά τους σε κάποιο από τα προαναφερθέντα λιμάνια πρέπει να λάβουν υπόψη τα εξής:

• Ευθυγράμμιση με τους κανονισμούς προσέγγισης και παραμονής στα λιμάνια.

• Κλείσιμο έγκυρων εισιτηρίων αναχώρησης για τους ναυτικούς τους.

• Το κάθε πλοίο πρέπει να έχει αναχωρήσει από το προηγούμενο λιμάνι τουλάχιστον 14 ημέρες πριν.

• Τα πληρώματα οφείλουν να διατηρούν αρχείο υγείας.

• Η αλλαγή του πληρώματος θα επιτρέπεται στο καθορισμένο κινεζικό λιμάνι μετά τον εκτελωνισμό και την επιβεβαίωση αρνητικών αποτελεσμάτων στις εξετάσεις για τον ιό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι, για όσες ναυτιλιακές εταιρείες ανιχνευτούν τουλάχιστον πέντε κρούσματα στα πλοία τους, αυτές δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές πληρωμάτων στα εν λόγω λιμάνια για 15 ημέρες. Αν ο αριθμός των κρουσμάτων φτάσει τα δέκα, τότε η απαγόρευση θα ισχύει για 30 ημέρες. Σε περίπτωση που τα κρούσματα ξεπεράσουν τα δέκα, τότε το πλοίο θα πρέπει να υποβληθεί σε εκ νέου ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές, προτού προσεγγίσει τα κινεζικά λιμάνια.

Φωτό: Alex Hofford/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.