Κίνα: «Εκτόξευση» για τις εισαγωγές χαλκού

Κίνα: «Εκτόξευση» για τις εισαγωγές χαλκού

89
Κίνα: «Εκτόξευση» για τις εισαγωγές χαλκού

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι εισαγωγές χαλκού της Κίνας, οι οποίες για τον μήνα Σεπτέμβριο έφτασαν στα δεύτερα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, κινητήριο μοχλό της εν λόγω αύξησης αποτέλεσε η σταδιακή επαναλειτουργία των κινεζικών εργοστασίων, η οποία είχε ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση στην εγχώρια ζήτηση.

Οι εισαγωγές ακατέργαστου χαλκού και παραγώγων αυτού ανήλθαν συνολικά στους 722.450 τόνους τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων.

Παράλληλα, οι εισαγωγές συμπυκνωμένου χαλκού ή μερικώς επεξεργασμένου μεταλλεύματος χαλκού του Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 1/3 σε σχέση με τις αντίστοιχες του Αυγούστου.

Το πλέον πρόσφορο έδαφος σχετικά με το εξωτερικό εμπόριο επέτρεψε στην Κίνα να εξαγάγει 426.469 τόνους ακατέργαστου αλουμινίου τον Σεπτέμβριο, αύξηση κατά 7,9% σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν τις μεγαλύτερες καταγεγραμμένες εξαγωγές από τον Απρίλιο του 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.