Σιγκαπούρη: Οικονομική αρωγή στους πληγέντες ναυτικούς

Σιγκαπούρη: Οικονομική αρωγή στους πληγέντες ναυτικούς

739
Σιγκαπούρη: Οικονομική αρωγή στους πληγέντες ναυτικούς

Σε επέκταση του χρονικού διαστήματος της οικονομικής στήριξης για τους ναυτικούς που δεν δύνανται να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους λόγω της πανδημίας προέβη η Ναυτιλιακή Αρχή της Σιγκαπούρης (MPA).

H εν λόγω απόφαση ελήφθη από κοινού με τη Singapore Maritime Officers’ Union (SMOU) και τη Singapore Organisation of Seamen (SOS) και περιλαμβάνει την επέκταση της οικονομικής ενίσχυσης των ναυτικών υπό το Seafarers Relief Package (SRP) για τρεις επιπλέον μήνες (από τους τρεις στους έξι). Η MPA αναφέρει ότι όσοι ναυτικοί δεν δύνανται, λόγω των περιστάσεων, να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους έως και τις 31 Δεκεμβρίου, δικαιούνται τη στήριξη του SRP.

Ο Ανώτερος Υπουργός του κράτους, του Υπουργείου Μεταφορών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Σιγκαπούρης, Chee Hong Tat, δήλωσε: «Οι ναυτικοί διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην απρόσκοπτη ροή του παγκόσμιου εμπορίου. Για την ενίσχυση της υποστήριξής μας προς αυτούς, θα επεκτείνουμε το SRP, ώστε να βοηθήσουμε όλους αυτούς των οποίων η εργασία έχει επηρεαστεί από τον Covid-19».

Φωτό: Abir Sultan/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.