Oι Οινούσσες προσβλέπουν σε ένα καλύτερο αύριο

Oι Οινούσσες προσβλέπουν σε ένα καλύτερο αύριο

327
Oι Οινούσσες προσβλέπουν σε ένα καλύτερο αύριο

Πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και φορείς της Αυτοδιοίκησης είχε στην Αθήνα το τελευταίο δεκαήμερο ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Στ. Δανιήλ με στόχο την προώθηση των εκκρεμών αιτημάτων και πρωτοβουλιών του νησιού.

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου συναντήθηκε με την Γεν. Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου στο Υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά και ενημέρωσε για διάφορα ζητήματα αρμοδιότητας της, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο στα καύσιμα, την υποστήριξη της πολιτιστικής διαδρομής Maritime Heritage Route κ.α. Εν συνεχεία την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κας Καλογήρου σύσκεψη, στην οποία παρέστησαν οι σύμβουλοι του Υπ. Ναυτιλίας κ. Ν. Συμβουλάκης, δικηγόρος και ο κ. Χρ. Βαγιωνάκης σύμβουλος επί της ναυτικής εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του προεδρικού διατάγματος λειτουργίας της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στις Οινούσσες και την προώθηση του στο Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαιδεύσεως. Επανέλαβε δε, τη βούληση του Δήμου για την παροχή κάθε συνδρομής της νυν Δημοτικής Αρχής στην επίσπευση των διαδικασιών έναρξης λειτουργίας της Σχολής.

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου συναντήθηκε με την Υφυπουργό κα Δόμνα Μιχαηλίδου αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για το Μαθητικό Οικοτροφείο και αναζητήθηκε τρόπος στήριξης της λειτουργίας του.

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου ο κ. Γ. Δανιήλ συμμετείχε σε ηλεκτρονική επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά από πρόταση του γραφείου EuropeDirect Βορ. Αιγαίου. Στην ηλεκτρονική συνάντηση με τίτλο: Young Multipliers from Greece και στη συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από διάφορα νησιά και χώρες της ΕΕ.

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου το πρωί συμμετείχε σε σύσκεψη με το Δίκτυο Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) στο οποίο μετέχει ως μέλος ο Δήμος Οινουσσών, όπου διευθέτησε εκκρεμότητες σχετικά με τις τρέχουσες προσκλήσεις του «Φιλόδημος ΙΙ» (παιδικές χαρές, μηχανήματα, απορριμματοφόρα), ενώ εκκίνησε τη συζήτηση για τις προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Παράλληλα είχε χρήσιμες ενημερωτικές συναντήσεις για την αξιοποίηση των κονδυλίων, που αναλογούν στο Δήμο από το Πράσινο Ταμείο.

Επίσης συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Ναυτιλίας και Παιδείας Οινουσσών, τον Πρόεδρο κ. Στέφανο Δ. Πατέρα και τον Διευθυντή κ. Δ. Ντζόϊδο και συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας του Μαθητικού Οικοτροφείου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος Οινουσσών είχε συνάντηση στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Υπουργό κ. Νότη Μηταράκη, όπου συζητήθηκε η πορεία του αιτήματος της ιδρύσεως πύλης Schengen στις Οινούσσες, το ζήτημα της χρηματοδότησης του Μαθητικού Οικοτροφείου και άλλα τρέχοντα θέματα του νησιού.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος προήδρευσε στη δια ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και παρέστη στην επακολουθήσασα δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ψηφίστηκε ομόφωνα η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ώστε μετά από μια δεκαετία παύσης, ν’ αποκτήσει ο Δήμος μόνιμη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι». Στην ίδια συνεδρίαση ομόφωνα εγκρίθηκε η κοινή εισήγηση των Δημάρχων Χίου, Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών και Οινουσσών για την ίδρυση και λειτουργία Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4674/2020.

Τέλος τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος είχε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, στην οποία συζητήθηκε η δρομολόγηση των διαδικασιών -αρμοδιότητας του ΥΠΕΣ- για την πύλη Schengen, η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων του νέου ΟΕΥ για τη «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Οινουσσών, ενώ είχε από τον Υφυπουργό την ενημέρωση ότι εντός των ημερών εγκρίνεται και η χρηματοδότηση ανέγερσης του κλειστού Γυμναστηρίου.

Φωτό; Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.