Ιράν: Το εξωτερικό εμπόριο, μοχλός ανάπτυξης

Ιράν: Το εξωτερικό εμπόριο, μοχλός ανάπτυξης

88
Ιράν: Το εξωτερικό εμπόριο, μοχλός ανάπτυξης

Σε ενίσχυση των εμπορικών του σχέσεων με τα γειτονικά κράτη προσβλέπει το Ιράν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ο Ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε σύσταση ειδικής επιτροπής, με έργο τη διευκόλυνση του εξωτερικού εμπορίου του Ιράν με τα γειτονικά κράτη.

Χαρακτηρίζοντας τις σχέσεις με τους «γείτονες» ως στρατηγικά σημαντικές, ο κ. Rouhani διέταξε την άμεση σύσταση ομάδας εργασίας και της εν λόγω επιτροπής, οι οποίες θα αποτελούνται από όλους τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται επί του εξωτερικού εμπορίου της χώρας. Ο πρόεδρος τόνισε πως η επιτροπή θα πρέπει να δουλέψει συνεργατικά, έτσι ώστε το Ιράν να υπερκεράσει τα όποια ζητήματα στέκονται εμπόδιο στην ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες, καθώς και να αυξήσει τις υφιστάμενες εμπορικές συναλλαγές του.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο, ο Ιρανός πρόεδρος φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι η ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων του Ιράν αποτελεί προτεραιότητα, δηλώνοντας μάλιστα ότι οι ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί της χώρας με τα γειτονικά κράτη θα συμβάλουν στην ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Τέλος, ο κ. Rouhani πρόσθεσε ότι οι εξωτερικές σχέσεις δημιουργούν πολύ μεγάλες προοπτικές για τη χώρα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διεύρυνσής τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.