Γιατί οι ναυτιλιακές εταιρείες επενδύουν στην πράσινη βιομηχανία

Γιατί οι ναυτιλιακές εταιρείες επενδύουν στην πράσινη βιομηχανία

160
Γιατί οι ναυτιλιακές εταιρείες επενδύουν στην πράσινη βιομηχανία

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Ductor θα προβεί στην ανάπτυξη 200 νέων πρωτοβουλιών που αφορούν τη χρήση βιοαερίων και την παραγωγή οργανικών λιπασμάτων στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική εντός των επόμενων τριών χρόνων. Τα εγχειρήματα αυτά θα πραγματοποιηθούν χάρη στη σημαντική επένδυση του Ομίλου BW, ο οποίος δραστηριοποιείται στη διαχείριση tankers, υγραεριοφόρων αερίου και πλατφορμών εξόρυξης.

Τα νέα εγχειρήματα θα ενισχύσουν τη χρήση γεωργικών ή/και αποβλήτων ιχθυοκαλλιεργειών για τη δημιουργία δύο διαφορετικών προϊόντων: ανανεώσιμων βιοαερίων και οικολογικών βιολογικών λιπασμάτων. Το οικονομικό αυτό μοντέλο θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τόσο στον κλάδο της ενέργειας όσο και σε αυτόν της γεωργίας.

Οι εγκαταστάσεις στις οποίες θα υλοποιηθούν τα εν λόγω projects θα κατασκευαστούν μεταξύ άλλων σε Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία και ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα επόμενα έτη. Ήδη από το 2019, η Ductor λειτουργεί μία από τις εγκαταστάσεις βιοαερίων και οικολογικών λιπασμάτων στο Μεξικό, ενώ έχει ήδη λάβει έγκριση για τη λειτουργία τριών νέων εγκαταστάσεων στην Πολωνία. Παράλληλα, 75 νέα εγχειρήματα της εταιρείας βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ductor, Ari Mokko, δήλωσε: «Ως ιδιοκτήτες εταιρειών, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε την κυκλική οικονομία ως όπλο σε αυτόν τον αγώνα και, με τη βοήθεια του Ομίλου BW, μπορούμε να επισπεύσουμε τις δραστηριότητές μας».

Με την εν λόγω επένδυσή του, ο Όμιλος BW αποτελεί πλέον μεγαλομέτοχο της Ductor, καθώς και στρατηγικό της συνεργάτη. Ο Αντρέας Βερούτσος , ανώτερο στέλεχος του ομίλου BW, δήλωσε: «Ο όμιλός μας έχει επικεντρωθεί στην ενεργειακή μετάβαση εδώ και πολύ καιρό, έχοντας επενδύσει σε μπαταρίες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλες τεχνολογίες. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τον κ. Ari Mokko, οραματιστή ιδρυτή της Ductor, την ομάδα του και τους υπάρχοντες επενδυτές τους, για να βοηθήσουμε την εταιρεία να συμβάλει στην επίλυση ορισμένων από τις σημερινές περιβαλλοντικές, ενεργειακές και γεωλογικές προκλήσεις».

Φωτό: Ductor

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.