Carnival Cruise Line: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο καύσης LNG στον στόλο της

Carnival Cruise Line: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο καύσης LNG στον στόλο της

186
Carnival Cruise Line: Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο καύσης LNG στον στόλο της

Με επιτυχία στέφθηκαν οι θαλάσσιες δοκιμές του κρουαζιερόπλοιου κλάσης XL της Carnival «Mardi Gras», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το φινλανδικό ναυπηγείο Meyer Turku.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο επέστρεψε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου έπειτα από θαλάσσιες δοκιμές που διήρκεσαν δέκα ημέρες, προκειμένου να εξοπλιστεί πλήρως πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Το «Mardi Gras» αποτελεί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Carnival, καθώς και το πρώτο στη Βόρεια Αμερική το οποίο θα καίει LNG. Το πλοίο φέρει το όνομα του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στην ιστορία της Carnival, το οποίο είχε τεθεί σε λειτουργία το 1972. Με μεταφορική ικανότητα 5.200 επιβατών, το «Mardi Gras» είναι τουλάχιστον έξι φορές μεγαλύτερο από το συνονόματό του.

Η παράδοση του πλοίου έχει καθυστερήσει χρονικά, λόγω της πανδημίας του Covid-19, και πλέον αναμένεται να ολοκληρωθεί στο λιμάνι Canaveral της Φλόριντα στις 6 Φεβρουαρίου 2021.

Η επόμενη μέρα για την κρουαζιέρα

Η βιομηχανία της κρουαζιέρας δείχνει μικρά αλλά σίγουρα σημάδια ανάκαμψης. Η Carnival Corporation έχει προβεί σε σταδιακή επανέναρξη των δρομολογίων της, με τις θυγατρικές της Costa και AIDA Cruises να έχουν ήδη ξεκινήσει εγχώρια ταξίδια σε Ιταλία και Γερμανία αντίστοιχα.

Η επαναλειτουργία των εν λόγω δρομολογίων έρχεται έπειτα από σημαντική προσπάθεια των εταιρειών να εφαρμόσουν τα κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού στα πλοία.

Θετική μοιάζει η κατάσταση και για την κρουαζιέρα των ΗΠΑ, καθώς η Carnival αναφέρει ότι προσβλέπει στην επαναφορά των δρομολογίων της πριν από τη λήξη του τρέχοντος έτους.

Φωτό: www.carnival.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.