Βενεζουέλα: Οι κινήσεις για την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων

Βενεζουέλα: Οι κινήσεις για την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων

287
Βενεζουέλα: Οι κινήσεις για την παράκαμψη των αμερικανικών κυρώσεων

Δύο δεξαμενόπλοια του στόλου της Βενεζουέλας βρίσκονται καταμεσής του Ατλαντικού Ωκεανού, μεταφέροντας περίπου 1,2 εκατ. βαρέλια αργού, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Reuters.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, PDVSA, αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τα δικά της δεξαμενόπλοια για τις πετρελαϊκές εξαγωγές της χώρας, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις αποτρέπουν πλοία ξένης σημαίας και διαχείρισης από το να προσεγγίσουν τους λιμένες της Βενεζουέλας.

Μολονότι τα πλοία «Colon» και «Parnaso» είχαν αναχωρήσει από τους τερματικούς της PDVSA ήδη από τον Σεπτέμβριο, οι αναμεταδότες τους ενεργοποιήθηκαν μόλις αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, τα εν λόγω πλοία έχουν προορισμό την Ασία, ενώ την ίδια ρότα ακολουθεί ένα ακόμα δεξαμενόπλοιο της Βενεζουέλας, το «Maximo Gorki».

Αν και τα περισσότερα από τα πλοία της PDVSA είναι μεγάλα σε ηλικία και δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για πλοήγηση σε διεθνή ύδατα, η εταιρεία χρησιμοποιεί πλοία τα οποία έχουν ασφαλιστεί και υποβληθεί στους απαραίτητους ελέγχους.

Φωτό: Ross D. Cameron/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.