Μεγάλη Βρετανία: Στα σκαριά η ανάπτυξη παράκτιων αιολικών υποδομών

Μεγάλη Βρετανία: Στα σκαριά η ανάπτυξη παράκτιων αιολικών υποδομών

68
Μεγάλη Βρετανία: Στα σκαριά η ανάπτυξη παράκτιων αιολικών υποδομών

Ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των υποδομών αιολικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου δεσμεύτηκε να δώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός σε επικείμενη ομιλία του πρόκειται να δηλώσει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και τη χορήγηση 160 εκατ. λιρών ($208 εκατ.) για την ανάπτυξη υποδομών σε διάφορους λιμένες της χώρας.

Ο Μπόρις Τζόνσον αναζητά τρόπους για την αναζωογόνηση της βρετανικής οικονομίας, η οποία έχει πληγεί από την πανδημία του Covid-19.

Παράλληλα, προσβλέπει στην αντιμετώπιση της ολοένα αυξανόμενης ανεργίας της χώρας. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα του χαρτοφυλακίου της βρετανικής κυβέρνησης ήδη από την περίοδο της πανηγυρικής νίκης του Τζόνσον στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, στην τοποθέτησή του ο Βρετανός πρωθυπουργός θα αναφέρει: «Ό,τι είναι η Σαουδική Αραβία για το πετρέλαιο, είναι η Μεγάλη Βρετανία για την αιολική ενέργεια:

μια χώρα με σχεδόν απεριόριστες πηγές, αλλά, στην περίπτωση της αιολικής ενέργειας, χωρίς τις εκπομπές άνθρακα. Η επένδυση στις υποδομές αιολικής ενέργειας θα δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα και θα συμβάλει στο να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050».

Οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση Τζόνσον διανύει περίοδο ισχυρής αμφισβήτησης από τον βρετανικό λαό και γι’ αυτόν τον λόγο επιστρατεύει όλα τα διαθέσιμα όπλα της φαρέτρας του.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στην επικείμενη ομιλία του, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα ανακοινώσει:

– Τον στόχο παραγωγής ενέργειας ίσης με 40 gigawatts από τις αιολικές της υποδομές έως το 2030 (τετραπλάσιας σε σχέση με την τωρινή παραγωγική ικανότητα της χώρας).

– Την έγκριση πλωτών ανεμογεννητριών.

– Τη δέσμευση για την υποστήριξη τεχνολογιών και καυσίμων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

– Την υποστήριξη εγχειρημάτων σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2021.

Φωτό: Shaun Dakin/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.