Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Chevron – Νοble Energy

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Chevron – Νοble Energy

141
Ολοκληρώθηκε η συμφωνία Chevron – Νοble Energy

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου η εξαγορά της Noble Energy με έδρα το Χιούστον από τη Chevron χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν από την ενοποίηση.

Η Chevron απασχολεί περίπου 7.000 υπαλλήλους στο Χιούστον ενώ η Noble Energy 2.300. Το 2020 αποτελεί «μελανό σημείο» για την πετρελαιοβιομηχανία καθώς η πολύ χαμηλή ζήτηση για πετρέλαιο αλλά και η μειωμένη τιμή μαύρου χρυσού έχουν οδηγήσει εταιρείες-κολοσσούς σε περικοπές θέσεων εργασίας και σε αναδιοργάνωση των πλάνων τους.

Η συμφωνία αξίας $4,1 δισ. αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ενέργειας για το 2020 και οριστικοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου όταν το 90% των μετόχων της Noble Energy ενέκριναν τη συναλλαγή. Να σημειωθεί ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά όλου του μετοχικού πακέτου της Noble από τη Chevron.

Mε την απόκτηση της Noble η Chevron αυξάνει τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού της αερίου κατά 18%.

Ο Μίκαελ Γουίρθ, CEO της Chevron ανέφερε ότι μέσω τoυ ισχυρού ισολογισμού και της κεφαλαιακής πειθαρχίας της Noble καθίσταται δυνατή η προστασία των μερισμάτων για τους μετόχους της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.