Στο 10% η πτώση στη ζήτηση πετρελαίου

Στο 10% η πτώση στη ζήτηση πετρελαίου

197
Στο 10% η πτώση στη ζήτηση πετρελαίου

«Η ανάκαμψη της αγοράς ενέργειας δεν πρόκειται να είναι γρήγορη και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ανακτήσει τη δυναμική πριν από την κρίση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, σε συνάντηση των υπουργών Ενέργειας της G20.

«Είναι προφανές ότι η δομή του ενεργειακού τομέα θα μεταβληθεί τόσο από την άποψη της ζήτησης όσο και από την άποψη της προσφοράς. Η ανάκαμψη δεν θα είναι γρήγορη και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να φτάσει στους προ κρίσης δείκτες», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός, ενώ τόνισε ότι, ως κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας, ο ενεργειακός τομέας θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης και την επακόλουθη ανάκαμψη.

Σύμφωνα με τον κ. Novak, η ζήτηση πετρελαίου το 2020 θα μειωθεί κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Η ζήτηση για προϊόντα πετρελαίου έχει μειωθεί κατά περίπου 28-30%, ενώ οι επενδύσεις στην παραγωγή πετρελαίου έχουν συρρικνωθεί κατά 25%. Φέτος αναμένουμε μείωση της ζήτησης σε περίπου 10%». Ο κ. Novak τόνισε ότι «η Ρωσία ανέλαβε πρωτοφανείς υποχρεώσεις για εξισορρόπηση της αγοράς (στο πλαίσιο της συμφωνίας περικοπής στην παραγωγή πετρελαίου του OPEC+), ως υπεύθυνη συμμετέχουσα χώρα στην αγορά ενέργειας. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αποτρέψουμε την κατάρρευση στην αγορά ενέργειας και, ως εκ τούτου, στην παγκόσμια οικονομία».

«Μπορούμε να πούμε ότι, παρ’ όλα τα προβλήματα, ο ενεργειακός τομέας έχει επιδείξει βιωσιμότητα. Όλες οι υπηρεσίες που αφορούν την ηλεκτρική ενέργεια και την προμήθεια προϊόντων πετρελαίου παρέχονται ασταμάτητα, μολονότι ο τομέας της ενέργειας συγκαταλέγεται στους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο εξαιτίας της δραστικής πτώσης στη ζήτηση», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός.

Φωτό: Grant Durr/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.