Άγρια δολοφονία ναυτικού σε containership

Άγρια δολοφονία ναυτικού σε containership

5567
Άγρια δολοφονία ναυτικού σε containership

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, ένα μέλος πληρώματος του containership MSC Ravenna σημαίας Λιβερίας δολοφονήθηκε άγρια από συνάδελφό του εν πλω.

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Κίνα στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ όταν Φιλιππινέζος ναυτικός μαχαίρωσε 17 φορές ομοεθνή του, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του. Το περιστατικό συνέβη στις 20 Σεπτεμβρίου.

Μάρτυρες της άγριας δολοφονίας ήταν τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος με τον πλοίαρχο του MSC Ravenna να πείθει τον δράστη να παραδώσει το μαχαίρι. Μετά τη συναίνεση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ερευνητές επιβιβάστηκαν στο πλοίο και ανακάλυψαν την ύπαρξη δύο μαχαιριών. Εν τέλει ο δράστης συνελήφθη στις 22 Σεπτεμβρίου κατά την άφιξη του πλοίου στο Λος Άντζελες όταν παραδέχτηκε σε μέλη του FBI και του United States Coast Guard Investigative Service (CGIS) την ενοχή του.

Στις 28 Σεπτεμβρίου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και για το ομοσπονδιακό έγκλημα της διατάραξης της ασφάλειας των θαλάσσιων συγκοινωνιών.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Λος Άντζελες. Για το συγκεκριμένο κακούργημα μπορεί να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη ή θανατική ποινή, σύμφωνα με όσα αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το Διεθνές αλλά και το Ομοσπονδιακό Αμερικανικό Δίκαιο, το έγκλημα αν και τελέστηκε από μη Αμερικανό θύτη σε βάρος μη Αμερικανού θύματος και σε πλοίο μη αμερικανικής σημαίας, μπορεί να εκδικαστεί σε τοπικό ποινικό δικαστήριο καθώς το περιστατικό έλαβε χώρα σε αμερικανικά χωρικά ύδατα.

Φωτό: Defense Ministry/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.