Το μεγαλύτερο heavy lift vessel στην Ευρώπη εξοπλίζεται με ΒWMS

Το μεγαλύτερο heavy lift vessel στην Ευρώπη εξοπλίζεται με ΒWMS

216
Το μεγαλύτερο heavy lift vessel στην Ευρώπη εξοπλίζεται με ΒWMS

Συμβόλαιο για τον εξοπλισμό του μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς βαρέων φορτίων (heavy lift vessel -HLV) στην Ευρώπη με σύστημα διαχείρισης θαλάσσιου έρματος (BWMS) εξασφάλισε στις 10 Σεπτεμβρίου η Techcross.

Δύο σετ ECS 6000B αναμένεται να παραδοθούν στη διαχειρίστρια εταιρεία περί τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η συμφωνία.

Υψηλόβαθμο στέλεχος πωλήσεων της Techcross τονίζει ότι είναι πολύ πιθανό η εταιρεία να λάβει και άλλες παραγγελίες καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του HLV διαθέτει ακόμη εννέα πλοία ίδιου τύπου. Ο ίδιος τόνισε ότι λόγω της κατασκευής και των χαρακτηριστικών του πλοίου, τα πλεονεκτήματα από ένα προϊόν χωρίς φίλτρο έχει σημαντικό αντίκτυπο στο συμβόλαιο. «Για τον λόγο αυτό, αναμένουμε ότι το συμβόλαιο θα φέρει μια θετική επίδραση σε μελλοντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες», κατέληξε.

Το πλοίο, το οποίο είναι γνωστό για την πολύπλοκη δομή του, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 110.000 τόνους φορτίου και παρά το γεγονός ότι αρχικά σχεδιάστηκε να μεταφέρει μονάδες φυσικού αερίου και πετρελαίου, μπορεί να μεταφέρει και άλλα πλοία και παράκτιες εγκαταστάσεις δεξαμενισμού.

Φωτό: Capturing Life as it happens/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.