Τα πορθμεία της νέας εποχής

Τα πορθμεία της νέας εποχής

274
Τα πορθμεία της νέας εποχής

Σε συμφωνία με το ναυπηγείο Guangzhou ήλθε η εταιρεία τεχνολογίας ABB για τον εξοπλισμό δύο νεότευκτων πορθμείων της P&O Ferries. Τα εν λόγω πλοία θα έχουν μήκος 230 μ. έκαστο και αναμένεται να παραληφθούν από την εταιρεία περί το 2030.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ABB, η συμφωνία περιλαμβάνει την παροχή ηλεκτρονικών, ψηφιακών και λύσεων συνδεσιμότητας για τα πλοία της P&O, συμπεριλαμβανομένων και συστημάτων πρόωσης τύπου Azipod καθώς και συστημάτων αποθήκευσης καυσίμων.

Η υβριδική λύση πρόωσης αναμένεται να μειώσει την κατανάλωση των πλοίων της P&O Ferries κατά 40%, για τα δρομολόγια μεταξύ Dover και Calais, ενώ οι μπαταρίες οι οποίες θα είναι εγκατεστημένες στα πλοία θα επιτρέπουν την πλήρη τροφοδότηση των πορθμείων με ενέργεια όταν ελλιμενίζονται.

Επιπλέον, τα πλοία θα διαθέτουν συστήματα Ability Marine Pilot Control, τα οποία θα εξασφαλίζουν την αυτόματη πλοήγησή τους, επιτρέποντας έτσι στα πληρώματα να επικεντρωθούν περισσότερο στη βέλτιστη τοποθέτηση του πλοίου.

Τέλος, η ABB θα εξοπλίσει τα πλοία με συστήματα Power2 turbocharging, τα οποία θα μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων των νεότευκτων έως και 5% επιπλέον.

Φωτό: global.abb/group

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.