Η εκτόξευση της ΤΕΝ

Η εκτόξευση της ΤΕΝ

716
Η εκτόξευση της ΤΕΝ

Στα $52,7 εκατ. διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ) το α΄ εξάμηνο του 2020, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τα κέρδη $11,537 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Αντίστοιχα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα $1,64 έναντι οικονομικών ζημιών $0,66.

Το ημερήσιο time charter equivalent ανά πλοίο ανήλθε στα $27.689, αυξημένο κατά 36% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019. Η εισηγμένη στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές εταιρεία κατέγραψε επίσης λειτουργικά έσοδα $118,2 εκατ. έναντι $46,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Πρόκειται για αύξηση 153%.

Σε ό,τι αφορά το β΄ τρίμηνο, τα κέρδη έφτασαν στα $49,6 εκατ., με τα έσοδα από τα ταξίδια των πλοίων της εταιρείας να αγγίζουν τα $190,8 εκατ.

Θετικές είναι οι προοπτικές για την αγορά των δεξαμενόπλοιων, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΤΕΝ. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, η ζήτηση για ενέργεια επιστρέφει, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι δεν προστίθεται στην αγορά νεότευκτο τονάζ. Πολλά υποσχόμενα σημάδια για την εξέλιξη της αγοράς αποτελούν οι αυξημένες κινεζικές εισαγωγές πετρελαίου, το γεγονός ότι οι γιάρδες ανακύκλωσης πλοίων έχουν εισέλθει σε μια κανονικότητα μετά το παρατεταμένο lockdown αλλά και  η συμφόρηση πλοίων σε τερματικούς της Άπω Ανατολής, η οποία ουσιαστικά συμβάλλει στη μείωση της προσφοράς διαθέσιμων πλοίων.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία υπογραμμίζει ότι ύψιστη προτεραιότητα της διοίκησης είναι η ασφάλεια των ναυτικών της, ψυχικά και σωματικά, και ο όσο το δυνατόν ταχύτερος επαναπατρισμός τους.

«Κατά την 40ετή ιστορία της ΤΕΝ, η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει σημαντικές παγκόσμιες κρίσεις, αλλά πάντα κατάφερνε να βγαίνει από αυτές ισχυρότερη χάρη στην ακλόνητη δέσμευση των ναυτικών και των συνεργατών μας ανά τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεώργιος Σαρόγλου, COO της εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.