Το μεγαλύτερο πλοίο LNG bunkering στον κόσμο

Το μεγαλύτερο πλοίο LNG bunkering στον κόσμο

624
Το μεγαλύτερο πλοίο LNG bunkering στον κόσμο

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ η τελετή ονοματοδοσίας του μεγαλύτερου πλοίου LNG bunkering στο κόσμο, του «Gas Agility».

Πρόκειται για πλοίο μεταφορικής ικανότητας 18.600 κ.μ., το οποίο ανήκει στη Mitsui OSK Lines (MOL) και ναυλώθηκε από τη θυγατρική του ενεργειακού κολοσσού Total, την Total Marine Fuels Global Solutions (TMFGS).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η MOL, η χρονοναύλωση για το «Gas Agility» υπεγράφη από κοινού με την TMFGS τον Φεβρουάριο του 2018, με τη ναυπήγηση του πλοίου να ξεκινάει τον Νοέμβριο του ίδιου έτους και την παράδοσή του να ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2020.

Microsoft Word - 20200923 Total and MOL Officially Name TheWorld

Το πλοίο πληροί όλες τις προϋποθέσεις όσον αφορά τα τεχνικά και περιβαλλοντικά πρότυπα που σχετίζονται με την καύση LNG.

O εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MOL, Takeshi Hashimoto, δήλωσε: «Η μετάβαση από το heavy fuel oil (HFO) στο LNG αποτελεί ανταγωνιστική, περιβαλλοντικά αποτελεσματική και άμεσα διαθέσιμη λύση για τη ναυτιλία».

Φωτό: Chris Schotanus

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.