Προ των πυλών ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στην Ισπανία

Προ των πυλών ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στην Ισπανία

69
Προ των πυλών ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στην Ισπανία

Έγκριση για συγχώνευση έδωσαν τα διοικητικά συμβούλια της ισπανικής τράπεζας CaixaBank και της κρατικής Bankia, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία, σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς στη λιανική τραπεζική.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι όροι της συγχώνευσης, oι μέτοχοι της Bankia θα λάβουν 0,6845 μετοχές της CaixaBank για κάθε μετοχή της Bankia. Η συγχώνευση βρίσκεται προς στιγμήν σε πρώιμο στάδιο, καθώς εκκρεμούν οι σχετικές εγκρίσεις των αρμόδιων αρχών προστασίας του ανταγωνισμού. Αμφότερες οι τράπεζες φαίνονται αισιόδοξες πως οι εν λόγω εγκρίσεις θα έχουν δοθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Bankia, Jose Ignacio Goirigolzarri, δήλωσε: «Με αυτό το εγχείρημα, θα γίνουμε η κορυφαία τράπεζα της Ισπανίας, σε μια περίοδο όπου καθίσταται πιο αναγκαίο από ποτέ να δημιουργήσουμε εταιρείες μεγάλης κλίμακας, συμβάλλοντας έτσι στην εξυπηρέτηση των αναγκών των οικογενειών και των εταιρειών και στην ενδυνάμωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος»

Φωτό: Kiko Huesca/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.