Θετικά μηνύματα εκπέμπει το λιμάνι του Λος Άντζελες

Θετικά μηνύματα εκπέμπει το λιμάνι του Λος Άντζελες

54
Θετικά μηνύματα εκπέμπει το λιμάνι του Λος Άντζελες

Το λιμάνι του Λος Άντζελες κατέγραψε την πρώτη μηνιαία αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων φέτος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο λιμένας, κατά τον Αύγουστο διακινήθηκαν από τον αμερικανικό λιμένα συνολικά 961.883 TEUs, αύξηση κατά 12% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Κινητήριος μοχλός της μεγαλύτερης εν λόγω αύξησης υπήρξαν οι εισαγωγές, οι οποίες ξεπέρασαν το «φράγμα» των 500.000 TEUs, για πρώτη φορά στην ιστορία του λιμένα.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψαν αύξηση κατά 18%, στα 516.286 TEUs, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 10,2%, στα 131.429 TEUs, σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο. Παράλληλα, η διαχείριση άδειων containers αυξήθηκε κατά 13,3%, στα 314.118 TEUs.

O εκτελεστικός διευθυντής του λιμένα του Λος Άντζελες, Gene Seroka, δήλωσε: «Τον Μάιο βιώσαμε τη μικρότερη σε όγκο ροή φορτίων της τελευταίας δεκαετίας. Έκτοτε, έχει σημειωθεί σημαντική ανάκαμψη».

Στον αμερικανικό λιμένα αγκυροβόλησαν συνολικά 89 πλοία τον Αύγουστο, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ mega-containerships (μεταφορικής ικανότητας 13.000 TEUs έκαστο).

Φωτό: Tobias Wahlqvist/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.