Ιαπωνία: Καθοδική πορεία για τις εισαγωγές LNG

Ιαπωνία: Καθοδική πορεία για τις εισαγωγές LNG

89
Ιαπωνία: Καθοδική πορεία για τις εισαγωγές LNG

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG, η Ιαπωνία, μείωσε τις εισαγωγές του με τις τιμές να παρουσιάζουν σημαντική κάμψη.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιαπωνία παρέλαβε τον Αύγουστο 5,84 εκατ. τόνους LNG, καταγράφοντας πτώση 4,3% σε ετήσια βάση. Η μείωση αυτή ωστόσο είναι εμφανώς μικρότερη από την αντίστοιχη του Ιουλίου, η οποία άγγιξε το 11,5%.

Σημαντικά μειωμένες ήταν και ιαπωνικές εισαγωγές άνθρακα τον Αύγουστο καθώς άγγιξαν τους 7,9 εκατ. τόνους, ετήσια μείωση 11%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Με δεδομένη την πτώση των τιμών LNG, η Ιαπωνία δαπάνησε $1,82 δισ. για τις εισαγωγές, αριθμός ο οποίος είναι μικρότερος κατά 45% σε σχέση με τον αντίστοιχο του Αυγούστου του 2019.

Συνολικά μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου, οι εισαγωγές LNG της Ιαπωνίας διαμορφώθηκαν στους 48,24 εκατ. τόνους, καταγράφοντας πτωτική τροχιά της τάξης του 6,3%.

Φωτό: Andrey Sharpilo/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.