ΗΑΕ-Ισραήλ: ανοίγουν οι εμπορικές σχέσεις με προοπτικές για τη ναυτιλία

ΗΑΕ-Ισραήλ: ανοίγουν οι εμπορικές σχέσεις με προοπτικές για τη ναυτιλία

203
ΗΑΕ-Ισραήλ: ανοίγουν οι εμπορικές σχέσεις με προοπτικές για τη ναυτιλία

Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται να εξερευνήσουν τις προοπτικές ενδυνάμωσης των εμπορικών τους σχέσεων μετά από μια σειρά μνημονίων συνεργασίας στα οποία προέβη τόσο η DP World όσο και η Dubai Customs.

Ειδικότερα, η DP World υπέγραψε συμφωνία με την DoverTower, εταιρεία συμφερόντων του Shlomi Fogel, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της Israel Shipyards και του λιμανιού Eilat.

Μέρος των διμερών συμφωνιών των δύο χωρών για την ενίσχυση της ειρήνης, του διαλόγου και της σταθερότητας στην περιοχή, τα μνημόνια δημιουργούν ένα πλαίσιο για τις δύο εταιρείες, προκειμένου να εργαστούν από κοινού και να αξιολογήσουν πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης εμπορικών υποδομών ανάμεσα σε Ισραήλ και ΗΑΕ. Τα μνημόνια καλύπτουν τρεις τομείς συνεργασίας:

•  Η DP World θα αξιολογήσει τη δυνατότητα ανάπτυξης των λιμανιών του Ισραήλ καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας απευθείας ναυτιλιακής τακτικής γραμμής μεταξύ Eilat και Jebel Ali.

•  Η Dubai Customs θα προωθήσει και θα διευκολύνει το εμπόριο μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών των δύο χωρών μέσω καινοτόμων διαδικασιών.

•  H Drydocks World θα εξερευνήσει επιχειρηματικές ευκαιρίες με την Israel Shipyards μέσω joint venture στους τομείς ναυπηγοεπισκευής.

Ο πρόεδρος και CEO της DP World, η Α.Ε. ο σουλτάνος Ahmed bin Sulayem, ανέφερε ότι τα μνημόνια θα συμβάλουν στην ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την 31η Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η ιστορική πρώτη επίσημη ισραηλινή πτήση από το Τελ Αβίβ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το αεροσκάφος της ισραηλινής εταιρείας El Al να μεταφέρει συμβούλους του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.