ExxonMobil: Η πρώτη θαλάσσια δοκιμή βιοκαυσίμου

ExxonMobil: Η πρώτη θαλάσσια δοκιμή βιοκαυσίμου

193
ExxonMobil: Η πρώτη θαλάσσια δοκιμή βιοκαυσίμου

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη θαλάσσια δοκιμή βιοκαυσίμου της ExxonMobil στις 10 Σεπτεμβρίου. Ο ενεργειακός κολοσσός προέβη στη δοκιμή του βιοκαυσίμου για την πρόωση ενός από τα πλοία της Stena Bulk, σε μια διαδικασία bunkering στον λιμένα του Ρότερνταμ.

Πρόκειται για θαλάσσιο βιοκαύσιμο, με συνολική περιεκτικότητα θείου 0,50% (VLSFO), το οποίο έχει λάβει την πιστοποίηση International Sustainability and Carbon Certification (ISCC).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ExxonMobil, το εν λόγω βιοκαύσιμο θα διατεθεί στην αγορά εντός ολίγων μηνών, αρχικά στο Ρότερνταμ και έπειτα σε ολόκληρο το λιμενικό δίκτυό της. Η θαλάσσια δοκιμή ήταν απαραίτητη προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν τεχνικά ζητήματα στη μηχανή του πλοίου από την κατανάλωση του εν λόγω καυσίμου. Ακόμη, η δοκιμή έγινε υπό πραγματικές συνθήκες και σε αυτή συμπεριλήφθηκε και η αξιολόγηση της αποθήκευσης, του χειρισμού και της επεξεργασίας του καυσίμου.

H ExxonMobil αναφέρει πως το bio fuel oil, το οποίο μπορεί να επιφέρει έως και 40% μείωση των επιβλαβών εκπομπών από τα πλοία σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχετικά άμεσα και να βοηθήσει τις διαχειρίστριες εταιρείες να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση των περιβαλλοντικών τους στόχων.

Φωτό: www.exxonmobil.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.