Προς «γάμο» UBS και Credit Suisse;

Προς «γάμο» UBS και Credit Suisse;

109
Προς «γάμο» UBS και Credit Suisse;

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης της UBS με την Credit Suisse εξετάζει θερμά ο πρόεδρος της πρώτης, Axel Weber, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Ο κ. Weber έχει αναθέσει σε εξωτερικούς συμβούλους να εξετάσουν τις πιθανότητες μιας τέτοιας συμφωνίας, η οποία θα δημιουργήσει έναν κολοσσό στον κλάδο της επενδυτικής τραπεζικής και του wealth management. Ωστόσο, καμία επίσημη συνομιλία δεν έχει ξεκινήσει ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ το θέμα δεν έχει φτάσει ούτε στο ΔΣ της UBS.

Το ενδεχόμενο ενοποίησης των δύο ελβετικών τραπεζών έρχεται σε μια περίοδο αναταράξεων, κατά την οποία υπήρξαν διοικητικές ανακατατάξεις και για τις δύο πλευρές, ενώ η μείωση των δαπανών τους εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού κρίνεται επιβεβλημένη.

Η συγχώνευση των δύο τραπεζών υπάρχει σαν σκέψη εδώ και πολλά χρόνια, όμως υπό τον φόβο μείωσης του ανταγωνισμού οι συνομιλίες δεν ξεκίνησαν ποτέ. Ωστόσο διαφαίνεται μια τάση από πλευράς των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών ανταγωνισμού να χαλαρώσουν τις απαιτήσεις τους για συγχωνεύσεις και εξαγορές τραπεζών, προκειμένου αυτές να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας. Τα χαμηλά επιτόκια αλλά και οι αναμενόμενες οικονομικές απώλειες φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σε περισσότερες τέτοιες συμφωνίες τα επόμενα έτη στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.